Диктант Національної єдності

2018-11-09

/Files/photogallery/viber image.jpg

Його щороку приурочують до Дня української мови та писемності. "Нас багато, ми різні, але нас об'єднує спільна мета", – під таким гаслом 9 листопада 2018 року, в Томашгородському НВК школі І-ІІІст.-ліцеї двадцять п’ять охочих написали диктант Національної єдності.

Наші учні та вчителі теж долучилися до флешмобу, та старанно писали диктант «Крила України», який їм давався непросто. Нам дуже шкода, ми всі хотіли надіслати свої тексти на перевірку, але в зв’язку з поганою трансляцією, перший абзац диктанту з нашої аудиторії не написав ніхто. Але головним є те, що ми взяли участь в цьому святковому заході.

Першочерговою метою організаторів Всеукраїнського диктанту є не стільки перевіряти грамотність, хоча це також дуже важливо, а закликати все більше людей приєднуватися, писати і надсилати їм листи. Диктант диктував Олександр Авраменко – доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови. Він і склав цей оригінальний текст. Диктант ніхто, крім нього, не бачив і не знав.

Роль диктанту дуже важлива в єднанні країни – і це є правдою: такі акції реально зближують наше суспільство, додають йому єдності.

Богданець С.Г., педагог-організатор Томашгородського НВК школи І-ІІІст.-ліцею

Кiлькiсть переглядiв: 336

Коментарi